Vesti
Društvo i ekonomija
Air Serbia unapredila online prodaju karata
01.02.2022. 02:00
Izvor: Biznis.rs
Air Serbia unapredila online prodaju karata
Domaća avio-kompanija Air Serbia pokrenula je novu verziju mobilne aplikacije za kupovinu avionskih karata, koja je dostupna za preuzimanje korisnicima iOS i Android operativnih sistema.
Značajno će biti olakšan proces kupovine karata i dodatnih usluga jer će korisnicima na raspolaganju biti mogućnost lakšeg pronalaska nižih cena, brži proces kupovine, vidljivost korpe za kupovinu i opcija deljenja dokumenata.
Nova aplikacija će biti lakša za rukovanje, zahvaljujući histogramu koji pojednostavljuje pretragu za niskim cenama, opciji skeniranja pasoša za lakše učitavanje putnih dokumenata i potpuno prilagođenoj mapi sedenja za bolji pregled mogućnosti izbora sedišta, piše u saopštenju koje je prenela agencija Beta.
Više od 60 odsto korisnika pristupa internet portalu kompanije Air Serbia sa mobilnih uređaja.
Na osnovu sprovedenih testiranja, utvrđeno je, kako je navedeno, da približno vreme potrebno za rezervaciju karte, korisniku koji nikada ranije nije koristio mobilnu aplikaciju, iznosi manje od šest minuta.Dosadašnji korisnici ne moraju da preuzimaju novu aplikaciiju, već je dovoljno da ažuriraju njenu prethodnu verziju.
Konstantna unapređenja internet portala i mobilne aplikacije nacionalne avio-kompanije dovela su do značajnog porasta prodaje putem digitalnih kanala, kaže se u saopštenju.
Ovakva vrsta prodaje je tokom prvih šest meseci 2021. godine činila 44 odsto udela u ukupnoj prodaji avio-karata.