Vesti
Društvo i ekonomija
Vučić: Gorivo će narednih sedam dana biti jeftinije
18.03.2022. 01:00
Izvor: Danas
Vučić: Gorivo će narednih sedam dana biti jeftinije
Gorivo neće poskupeti, već će mu narednih sedam dana cena biti niža, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.
Cena benzina će biti niža za 0,24 dinara, a dizela za 0,42 dinara, rekao je on.
Najvažnije za ljude, kako je rekao, je to što će hrane biti dovoljno, kao i da će biti dovoljno nafte.
Vučić je predstavljajući predizborni program rekao i da je jasno da količine hrane kojima raspolažemo u Evropi neće biti dovoljne za sve i da je količina žitarica manja nego što je potražnja.
“Morate imati u vidu da je žetva pšenice tek u avgustu i da ćemo tek tada znati konačne količine. U ovom trenutku imamo ogromne zahteve, najviše iz Italije“, istakao je Vučić.
On je rekao i da su za pšenicu, osim Italije bili zainteresovani i Albanija i Crna Gora, a da se čekaju još podaci iz Republike Srpske i BiH, kao i da je sve više zahteva sa afričkog kontinenta.
On se osvrnuo i na to što je Vlada ograničila izvoz pojedinih proizvoda rekavši da je to moralo da se uradi kako bi se osiguralo da imamo dovoljne količine svih namirnica.
Predsednik države je podsetio i da se za dva u saobraćaj pušta voz od Beograda do Novog Sada, da je promotivna karta 300 dinara i pozvao je sve ljude da “uživaju i vide kako to izgleda”.