Vesti
Društvo i ekonomija
Nova promotivna akcija PKS: Za jaku privredu, kupi Čuvarkuću
26.03.2022. 01:00
Izvor: naslovi.net
Nova promotivna akcija PKS: Za jaku privredu, kupi Čuvarkuću
Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je danas novu promotivnu akciju kupovine proizvoda označenih žigom "Čuvarkuća" u sedam trgovinskih lanaca u Srbiji sa ciljem podizanja svesti potrošača o prednostima i značaju kupovine domaćih proizvoda za jačanje srpske privrede.
Biće organizovano više od 150 promotivnih akcija u prodavnicama Deleza, Merkatora, Univereksporta, DIS-a, Vera, LIDL-a, kao i kompanijama članicama Domaćeg trgovačkog lanca (DTL).
Sekretar Udruženja za trgovinu PKS Žarko Malinović je posle obilaska PerSu Vojvođanka marketa u Beogradu rekao da gotovo 900 domaćih proizvoda nose žig "Čuvarkuće".
On je istakao da je danas važno da u domaćim trgovinama građani kupuju proizvode koji su napravljeni u Srbiji jer se time čuva srpska ekonomija što ima poseban značaj u uslovima globalne krize sa kojom se svet suočava zbog situacije u Ukrajini.
"Zahvaljujući domaćim proizvođačima i trgovcima imamo dobro snabdeveno tržište u veoma izazovnom trenutku za ceo svet", poručio je Malinović.
Kako je dodao, kupovinom "Čuvarkuća" u državnom budžetu ostaje više sredstava koja se zatim investiraju u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo...
Potrošači koji u 150 prodavnica kupe tri i više proizvoda sa tim žigom na poklon dobiju pamučni ceger, proizveden u Srbiji, što je, prema rečima Malinovića, važno jer se na taj način dodatno smanjuje upotreba plastičnih kesa i štiti životna sredinaDirektor Domaćeg trgovačkog lanca (DTL), čiji je PerSu član, Obrad Popović je rekao da je sada više nego ikada, važno da se podrži domaća proizvodnja i trgovci.
"Naša osnovna misija je da podržavamo male proizvođače i omogućimo im da zauzmu svoje mesto na policama", kazao je Popović i naveo da 14 članica DTL-a ima gotovo 700 objekata u Srbiji.
Osnivač kompanije BB Trejd, u čijem sastavu posluju domaći marketi PerSu, Darko Bjeloglav je rekao da intenzivno sarađuju sa malim lokalnim proizvođačima koje poziva da apliciraju za žig "Čuvarkuća".
"Osnovni cilj je da podržimo lokalnu privredu jer od domaće privrede ostaje dobit koja se kasnije raspoređuje na celo društvo", rekao je Bjeloglav navodeći da PerSu marketi uglavnom posluju na području Vojvodine, ali da će do kraja godine, pored postojećih, u Beogradu biti otvoreno još pet marketa ove kompanije.