Vesti
Politika
Opozicione koalicije upozoravaju na nepostojeće birače
30.03.2022. 02:00
Izvor: Blic
Opozicione koalicije upozoravaju na nepostojeće birače
Potpisnici Sporazuma za odgovrnu Srbiju - koalicije "Moramo", "Ujedinjeni za pobedu Srbije" i "Ajmo Ljudi" pozivaju građane da nastave da im dostavljaju dokaze o pozivima na glasanje koji stižu, kako je tvrde, biračima koji ne žive na tim adresama.
- Kako bi svaki "fantomski" glas bio evidentiran i upisan kao potencijalni prekršilac izborne volje - poručeno je u zajedničkom saoštenju koalicija u kome se tvrdi da se veliki broj poziva osobama koje ne žive na tima adresama pojavljuje u poštanskim sandučićima u Beogradu, ali i drugim delovima Srbije.
U saopštenju navode i da se dokazi o potencijalnmi prekršilocimai zborne volje mogu se dostaviti na mejl zasvakiglas@moramo.rs , a navodne protivzakonito prijavljene birače pozivaju da se uzdrže od glasanja na izbornim mestima i opštinama u kojima ne žive.
U protivnom će, navodi se, biti evidentirani i biti saučesnici u krivičnom delu što povlači i njihovu krivičnu odgovornost.
Takođe, ističu da će njihovi kontrolori na svim izbornim mestima znati koji su "fantomski" birači na tom izbornom mestu i biće pripremljeni da reaguju, kao i predstavnici u izbornim komisijama.