Vesti
Društvo i ekonomija
PUPS: Bezrezervna podrška Vučiću, nema alternative formuli da penzije prate plate
07.05.2022. 20:00
Izvor: Danas
PUPS: Bezrezervna podrška Vučiću, nema alternative formuli da penzije prate plate
Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) podržala je danas stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića o daljem ekonomskom i političkom razvoju zemlje, posebno najavu da će u narednom periodu rast plata pratiti povećanje penzija.
Lider PUPS Milan Krkobabić ocenio je da su „snažna i rastuća ekonomija, integrisana u svetske i evropske tokove, otvorena za nove investicije, a posebno redovne i rastuće zarade i penzije, preduslov u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa“.
„Čvrsta opredeljenost predsednika Vučića da u narednom periodu penzije prate plate ujedno je i prava potvrda da dugogodišnji vrednosni stav PUPS i formula 3P – penzije prate plate, nemaju valjanu alternativu“, naveo je Krkobabić a prenela Partija ujedinjenih penzionera Srbije.
Ocenio je i da su stavovi koje je predsednik Srbije izneo u jučerašnjem obraćanju građanima „jasan poziv na jedinstvo, političku stabilnost i rešenost da ne odustajemo od svog evropskog puta bez obzira na sve vojne i bezbednosne izazove u okruženju“.