Vesti
Društvo i ekonomija
Poziv pekarima da se prijave za kupovinu brašna po subvencionisanim cenama
20.05.2022. 20:00
Izvor: Danas
Poziv pekarima da se prijave za kupovinu brašna po subvencionisanim cenama
Ministarstvo trgovine pozvalo je danas proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna tipa „T-500” po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi. Prijavljivanje traje 31. maja ove godine.
Kriterijumi za određivanje količina brašna tipa „T-500”, koje proizvođači hleba mogu kupiti iz robnih rezervi po subvencionisanim cenama su sledeći su da proizvođač hleba mora biti registrovan za proizvodnju hleba i peciva i da je aktivno pravno lice.
Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa „T-500” po najvišoj proizvođačkoj ceni od 38,68 dinara po vekni, počevši od 1. februara 2022. godine do 30. aprila 2022. godine i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 41,20 dinara po vekni, do isteka Uredbe.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republičkoj direkciji za robne rezerve. Prijave se mogu poslati na adresu: trgovina@mtt.gov.rs.