Vesti
Društvo i ekonomija
Avioni kasne, a broj rezervacija raste
28.06.2023. 20:00
Izvor: Politika
Avioni kasne, a broj rezervacija raste
Avio kompanije širom sveta imaju sve više problema da orže redovan saobraćaj, ali to izgleda ne utiče mnogo na želju putnika da na odredišta idu baš avionima.

Prema podacima kompanije za analize putovanja „Forvardkiz” broj rezervacija letova na destinacije koje imaju more je veći za 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine. U isto vreme rast beleže i urbana odredišta prema kojima je broj rezervacija letova povećan za 42 procenta.
U poređenju sa 2019. godinom broj rezervacija je sada za samo 13 odsto manji, što pokazuje da se potražnja za putovanjima povećava i da se približava nivou pre pandemije.

To ne važi za tržište Amerike, jer je broj rezevisanih letova već sada za 11 odsto veći nego 2019. godine. U Kanadi je povećanje od četiri odsto takođe premašio prepandemijske rezultate. U Evropi je potražnja za putovanjima bila povećanja od početka godine, a onda su inflatorni pritisci doveli do nestabilne ekonomske situacije zbog čega mnogi neće na odmore, posebno ne na daleke destinacije, ove godine.
Kompanije za analizu putovanja primećuju zanimljiv trend, a to je Latinska Amerika kao novo interesantno tržište za Evropljane.