Vesti
Društvo i ekonomija
Doček nije jeftin, ali gostiju ne manjka: Koliko košta Nova godina u beogradskim restoranima i klubovima?
17.12.2023. 20:00
Izvor: Danas
Doček nije jeftin, ali gostiju ne manjka: Koliko košta Nova godina u beogradskim restoranima i klubovima?
Novogodišnja atmosfera u Beogradu primamljiva je turistima godinama unazad, a noćni život je jedna od prvih stvari koju gosti iz inostranstva i regiona žele da iskuse u našoj prestonici. Ukoliko se odluče da Novu godinu ne proslave na otvorenom, već u nekom od beogradskih restorana i klubova moraće da izdvoje u proseku od 100 do 200 evra po osobi.
Cene u restoranima se kreću od 60 do 180 evra, a uglavnom je u cenu uključena i hrana i piće dobrodošlice.
Nova godina na splavovima u osnovnoj varijanti često je jeftinija od restoranskog provoda, pošto ulaznice za ovaj način proslave mogu da se kupe već za 20 evra po osobi, a idu i do 70 evra. Mesta za barskim stolovima su skuplja, od 50 do 200 evra, dok ubedljivo najviše novca treba za separee na splavovima, između 550 i 1.500 evra.
Ko se odluči za doček u nekom od prestoničkih hotela za „najluđu noć“ će morati da izdvoji bar 70 evra, a cene po stolici idu i do 350 evra.
Cene u hotelima i restoranima variraju od pozicije stola i od toga da li je u cenu uključena neograničena konzumacija hrane i pića.
Miša Relić iz Udruženja noćnih barova i klubova, kaže da je prodaja počela početkom decembra i da trentuno nije primetno veliko interesovanje za beogradske klubove.
S druge strane, Sanja Božić iz poznate skadarlijske kafane „Tri šešira“ kaže da je interesovanje za doček veliko i da su još letos imali upite za rezervacije.
„Situacija je ista i u drugim kafanama u Skadarliji. Imamo veliko interesovanje i domaćih gostiju i stranih turista“, kaže Božić.