Vesti
Društvo i ekonomija
Sajam automobila i motocikala od 21. do 27. marta na Beogradskom sajmu
28.02.2024. 20:00
Izvor: Danas
Sajam automobila i motocikala od 21. do 27. marta na Beogradskom sajmu
Sajam automobila „DDOR BG CAR SHOW 08“ i 16. Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“ održaće se od 21. do 27. marta na Beogradskom sajmu.
Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, koja okuplja sve potencijalne izlagače na sajmu, najavila je predstavljanje tridesetak auto i isto toliko moto brendova, a očekuje se prezentacija oko 40 novih modela u auto i više od tog broja u moto sektoru.
Posetioci će moći da vide najnovije modele automobila i motocikala, što uključuje automobile različitih kategorija – od gradskih automobila do luksuznih limuzina, terenskih vozila, električnih i sportskih automobila, kao i širok spektar motocikala za različite vrste vozača.
Najavljena je i premijera najnovijih modela automobila i motocikala, koji predstavljaju vizije budućnosti u automobilskoj industriji i prikazuju inovativne tehnologije, dizajn i funkcionalnosti, kao i predstavljanje novih tehnoloških inovacija, uključujući napredne sisteme bezbednosti, autonomnu vožnju, ekološke tehnologije.
Takođe, posetioci će moći da se upoznaju i sa dodatnom opremom i uslugama, koji podrazumevaju širok spektar garažno-servisne i druge dodatne opreme i usluga, poput pneumatika, audio sistema, sigurnosne opreme, specifične opreme za električna vozila, osiguranja, finansijskih usluga.
Fokus će biti na električnim i hibridnim vozilima, opremi i tehnologijama koje podržava ovu vrstu vozila, kao što su baterijske tehnologije, punjači za kućne i javne stanice, solarni paneli, aplikacije za upravljanje vožnjom, tehnologije brzog punjenja, inovativni koncepti za budućnost punjenja električnih vozila.
Na sajmu će biti organizovana i predavanja, demonstracije, prezentacije, panel diskusije i tematske izložbe posvećene auto i moto industriji, poput budućnosti automobilske industrije, električnih vozila, bezbednosti u saobraćaju, najnovijih trendova i tehnologija u industriji i slično.
Deo pratećeg programa činiće različita takmičenja, izbor za najbolje u auto-moto industriji, simulatori vožnje, a za vozila luks i premijum klase rezervisana je posebna hala Beogradskog sajma.
Sajmovi će biti održani u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4, radno vreme će biti od 10 do 20 časova, a pojedinačna ulaznica za posetioce koštaće 500 dinara.