Vesti
Društvo i ekonomija
Aerodrom Nikola Tesla dobio četiri nagrade od ACI
11.03.2024. 20:00
Izvor: Danas
Aerodrom Nikola Tesla dobio četiri nagrade od ACI
Aerodrom Nikola Tesla Beograd kojim upravlja kompanija Belgrade Airport, deo francuske kompanije Vansi, treći put je izabran od strane putnika za najbolji u Evropi u svojoj kategoriji, saopštila je ova kompanija.
Aerodrom Nikola Tesla je od Međunarodnog saveta aerodroma (ACI – Airport Council International) dobio nagrade za najbolji aerodrom u Evropi u kategoriji od 5 do 15 miliona putnika godišnje, za aerodrom sa najposvećenijm osobljem, za najudobniji aerodrom u Evropi i za najčistiji aerodrom u Evropi.
„Program kvaliteta usluge (ASQ), u kojem učestvuje više od 400 aerodroma širom sveta, vodeći je pokazatelj zadovoljstva korisničkim iskustvom i predstavlja glas putnika iz celog sveta“, navodi se u saopštenju.
Vansi je naveo da je od početka koncesije 2019. godine, na beogradskom aerodromu proširen i dograđen terminal, napravljena nova, druga pista, novi sistem saobraćajnica, novi parkinzi, nova ekološka postrojenja…).
Oni najavljuju završetak svih ključnih radova na modernizaciji tokom 2024. godine, a cilj je promet od 15 miliona putnika do kraja koncesije.