Vesti
Društvo i ekonomija
Otvoren konkurs za izbor najboljih preduzetnica "Cvet uspeha za ženu zmaja"
26.05.2024. 20:00
Izvor: RTV
Otvoren konkurs za izbor najboljih preduzetnica "Cvet uspeha za ženu zmaja"
Beograd - Udruženje poslovnih žena Srbije raspisalo je 18. konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji "Cvet uspeha za ženu zmaja", koji će biti otvoren do 25. jula.
Pobednice će biti proglašene 1. novembra u operi i teatru Madlenianum.
Dobitnicama će biti dodeljena priznanja i diplome, a sve nominovane kandidatkinje - preduzetnice biće predstavljene u specijalnoj publikaciji "Cvet uspeha za ženu zmaja", kao i putem medijskih i internet objava, na društvenim mrežama.
Kako je saopštilo Udruženje poslovnih žena Srbije, sve zainteresovane preduzetnice u Srbiji mogu se prijaviti za jednu od tri kategorije: izvozno orijentisana firma, uspešan poslovni model i specijalna priznanja.
Pravo učešća imaju sve poslovne žene u Srbiji, koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti.
Udruženje poslovnih žena navodi da učestvovanje na ovom konkursu doprinosi većoj vidljivosti učešća žena u razvoju privrede Srbije, promeni medijske slike o uspešnosti žena u našem društvu i ohrabrivanju žena za otpočinjanje biznisa.
Podseća se da je u prethodnih 17 godina na ovom događaju promovisano više od 500 žena, a 173 je dobilo priznanje "Cvet uspeha za ženu zmaja" za najuspešniju preduzetnicu, dok su četiri svojevremeno proglašene ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva.
Na predlog Ministarstva privrede Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (European SME WEEK).