Vesti
Društvo i ekonomija
Ministarstvo poljoprivrede: Odgovorili smo na zahtev sedam udruženja poljoprivrednika
18.06.2024. 20:00
Izvor: RTV
Ministarstvo poljoprivrede: Odgovorili smo na zahtev sedam udruženja poljoprivrednika
Beograd - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede demantovalo je danas navode pojedinih medija da ovo ministarstvo nije odgovorilo zahtevima sedam poljoprivrednih udruženja oko ponovnog organizovanja sastanka sa predstavnicima ministarstva i drugim državnim organima i poručilo da država i poljoprivrednici nisu i ne treba da budu neprijatelji, već saveznici posvećeni unapređenju ovog sektora.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva, kabinet ministra Martinovića juče je primio mejl od sedam poljoprivrednih udruženja sa zahtevom za novi sastanak, a ministarstvo im je istog dana odgovorilo i obavestilo ih da će zahtevani sastanak biti održan tokom ove nedelje, kao i da će o tačnom terminu održavanja sastanka biti blagovremeno obavešteni.
Ministarstvo poljoprivrede ističe da je spremno da razgovara sa predstavnicima svih poljoprivrednih udruženja u Srbiji s ciljem da se u, kako kažu, civilizovanoj, konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi razmotre svi problemi i izazovi s kojima se srpska poljoprivreda suočava.
"Kao što je dijalog generalno važan za društvenu stabilnost, mislimo da je isto tako važan i u oblasti poljoprivrede, jer država i poljoprivredni proizvođači nisu i ne treba da budu neprijatelji, već partneri i saveznici posvećeni istom cilju - unapređenju i razvoju srpske poljoprivrede i njenom još većem učešću u rastu domaćeg bruto društvenog proizvoda", poručili su iz ministarstva.
Sedam udruženja poljoprivrednika je za danas najavilo protest zbog neipslaćenih subvencija za sertifikovano seme i junice i drugih neuspenjenih zahteva.