Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
XP u Windowsu 7
28.04.2009. 12:00
Izvor: Info.ba
XP u Windowsu 7
Microsoft je najavio kako će jednostavno riješiti probleme kompatibilnosti aplikacija koje rade na Windows XP-u, te olakšati korisnicima prelazak naWindows 7. XPM il XP Mode je u suštini opcija za virtualizaciju Windowsa XP u Windowsu 7. Ovo bi svim korisnicima Windowsa 7 trebalo omogućiti da bez problema rade sa aplikacijama koje su u punoj funkcionalnosti radile samo na Windows XP-u. Na ovaj način korisnici neće trebati instalirati dual boot operativne sisteme i restartati računare svaki put kada požele raditi na XP-u. XPM je napravljen na istoj platformi kao i Microsoftov Virtal PC7, pa tako propadaju glasine da je XPM Hyper-V klijent za Windows 7.
No, to ne znači da XPM neće koristiti virtualizacijske tehnologije koje nude Intel i AMD procesori. Microsoft je ovako i sebi olakšao posao jer neće morati da ubacuje velike količine koda iz XP-a u Windows 7, što bi trebalo olakšati posao na Windowsu 7 i poboljšati njegovu stabilnost, brzinu i sigurnost.
U skladu sa ovim Microsot će uz Svaki Windows 7 Professional, Enterprise i Ultimate davati i punu licencu za Windows XP SP3.