Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Crni Surface Pro 6 i slušalice Surface stižu na tržište
04.10.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Crni Surface Pro 6 i slušalice Surface stižu na tržište
Kompanija Microsoft je predstavila hibrid tableta i laptopa pod nazivom Surface Pro 6, kao i Surface slušalice.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prošlo je gotovo godinu i po otkako je Surface Pro posljednji put osvježen, a sada je stigao novi model s Intelovim procesorima osme generacije i to u novoj crnoj boji. Ovo je prvi put u posljednjih pet godina da Microsoft koristi crnu boju za Surface Pro.
Mat crna boja prekriva cijeli Surface Pro 6, a tastatura se može dobiti u različitim bojama, kao i ranije. Microsoftova crna boja nije jedina novost, jer je uređaj unaprijeđen s naglaskom na poboljšano hlađenje. Surface Pro 6 sada podržava quad-core procesore, a Microsoft tvrdi da je za 67 posto brži od prethodnog modela.
Dizajn unutrašnjosti bi trebao povećati trajanje baterije koje bi trebalo iznositi 13,5 sati. Vanjski izgled je prepoznatljiv, tu je 12,3-inčni ekran, a uređaj ima i 16 GB RAM-a
Nažalost, Surface Pro 7 ima iste mogućnosti povezivanja kao i prethodnik, što znači odsustvo USB-C portova. To je iznenađenje jer novi konektor posjeduju Surface Go i Surface Book 2.
Iz kompanije je saopćeno da će Surface Pro 6 sa Intel Core i5 procesorom koštati 899 dolara te da će biti u prodaji od 16. oktobra.
Microsoft je predstavio i nove slušalice Surface Headphones sive boje koje koštaju 350 dolara. U prodaji će se naći u vrijeme novogodišnjih praznika.
Radi se o bežičnim slušalicama, koje pružaju vrhunski zvuk s podesivim poništavanjem buke, čime korisnici imaju preciznu kontrolu nad vanjskom bukom dok slušaju muziku. Podešavanja se vrše pomoću točkića na desnoj strani.
Surface slušalice podržavaju i govorne komande te automatski pauziraju muziku kada ih skinete s ušiju. Pune se putem USB Type C porta, a kompatibilne su i sa 3,5 mm kablom.
Razvoj Microsoftovih slušalica je trajao tri godine te su direktni rival slušalicama kompanija Bose i Sony koje su trenutno lideri.