Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Twitter testira novi dizajn, neki korisnici ga već dobili
13.09.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Twitter testira novi dizajn, neki korisnici ga već dobili
Društvena mreža Twitter pripremila je redizajniranu verziju svoje web stranice koja je u testnoj fazi.
Novi dizajn donosi bookmarkse, tab za pretragu i novi data-saver mod, a njime preovladava bjelina.
Novi dizajn neće dobiti svi korisnici istovremeno, a Twitter ga je kratko pokazao u tvitu objavljenom u četvrtak. On je u fazi testiranja te je dostupan samo malom broju korisnika koji se odluče za novi izgled.
Oni koji su dobili novi izgled Twittera zaključuju da je dizajn minimalistički i da preovladava bjelina te da ima dosta praznog prostora, ali su ipak zadovoljni zbog noviteta. Estetski novi Twitter izgleda lijepo, ali zbog manje informacija u istom prostoru kao ranije morat ćete više skrolati. U lijevom stubu timelinea nema ništa, dok su trending teme premještene desno uz preporuke za follow. Također, nema više ni malog prozora koji prikazuje vaš avatar i broj followera.
Tu je i novo "stalno" compose tweet dugme koje se nalazi u donjem desnom uglu stranice, tako da ne morate više skrolati nazad prema gore kako biste objavili tvit.
Twitter je konačno uveo i booksmarkse, kao i explore tab za pretraživanje koji mijenja Momentse.
Redizajn donosi i novi data-saver mode koji sprečava automatski pregled stranica i fotografija, što je vjerovatno namijenjeno onima sa sporijom internet konekcijom.
Najviše je poboljšana sekcija direktnih poruka. Svako ko razmjenjuje direktne poruke na Twitteru zna da je interfejs za poruke nedovoljno dobar. Nova verzija je daleko od neovisne aplikacije za dopisivanje kojoj su se mnogi nadali, ali ipak predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na staru verziju. Nema više jednog malog pop-up prozora, jer klik na poruke prikazuje cijelu stranicu samo za njih, tako da brzo možete pogledati postojeće poruke, pregledati zahtjeve za poruke i poslati nove.