Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Microsoft Windows 7 na tržištu krajem oktobra
04.06.2009. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Microsoft Windows 7 na tržištu krajem oktobra
Više od 90 odsto računara u svijetu koristi operativni sistem "Windows"...
Američki računarski gigant "Microsoft" je saopštio da će novi operativni sistem "Windows 7" biti dostupan na tržištu od 22. oktobra, znatno ranije nego što se ranije planiralo, a uoči božićne i novogodišnje sezone kupovine.
Novi operativni sistem, koji će zamijeniti nepopularnu "Vistu", prvo je trebalo da se pojavi na tržištu početkom sljedeće godine, ali je "Microsoft" prošlog mjeseca potvrdio da će kupcima biti dostupan prije udarne "šoping" sezone krajem godine.
Pojava novog sistema je značajan događaj u svijetu računara, pošto više od 90 odsto računara u svijetu koristi upravo operativni sistem "Windows", a takođe je i od strateške važnosti za kompaniju "Microsoft", koja njihovom prodajom ostvaruje više od polovine profita.
Najnoviji proizvod je od ključne važnosti za povratak povjerenja javnosti u "Microsoft", nakon razočaravajuće pojave na tržištu sistema "Vista" 2007. godine. "Vista" se pokazala nekompatibilnom sa nekim sporijim računarima, a mnogi su je smatrali previše složenom za upotrebu.