Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Yahoo kreće u osvajanje arapskog tržišta
27.08.2009. 12:00
Izvor: Nezavisne novine
Yahoo kreće u osvajanje arapskog tržišta
Njujork - "Yahoo" je najavio da planira kupiti arapski internet portal Maktoob u želji da postane dominantna internet kompanija u arapskom svijetu.
Pojedinosti navedenog sporazuma nisu zasad objavljene. Maktoob ima približno 16,5 miliona pojedinačnih korisnika, a prema "Yahoou", sadržaj tog portala koristi oko trećina ljudi s pristupom na Internet širom arapskog svijeta.
"Yahoo" vidi ogromni potencijal za rast na tržištu internet usluga na Bliskom istoku, što potkrepljuje istraživanjima koja pokazuju da je svega jedan odsto cjelokupnog internet sadržaja na arapskom jeziku, premda ga u svijetu govori više od 320 miliona ljudi. Pozivajući se na istu studiju, "Yahoo" dalje navodi da se očekuje da će u navedenoj regiji potrošnja na oglašavanje na Internetu ove godine porasti za 35 do 40 odsto.
"Akvizicija će ubrzati strategiju širenja 'Yahooa' na brzorastućim tržištima u nastojanju i smatramo da će našoj kompaniji pružiti jedinstvenu priliku da postane preferirano internet odredište za potrošače", kazala je izvršna direktorica kompanije Kerol Barc.