Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Zuckerberg: Učinili smo pravu stvar sa promjenama na Facebooku
09.06.2010. 12:00
Izvor: 24sata
Zuckerberg: Učinili smo pravu stvar sa promjenama na Facebooku
On je istakao kako je do sada više od 50 posto od 500 miliona korisnika promijenilo svoje postavke sigurnosti što je očit znak da korisnici razumiju postavke i da se lako snalaze.
Vjerujem kako je moja firma novim izmjenama postavki sigurnosti učinila pravu stvar na Facebooku. To pokazuje i reakcija korisnika, kazao je Mark Zuckerberg, osnivač i izvršni direktor Facebooka na tehnološkoj konferenciji D8 u Los Angelesu, navodi Večernji.

Zuckerberg je govorio i o optužbama kolege sa fakulteta o tome da je još u vrijeme osmišljavanja Facebooka u svojoj studentskoj sobi imao pristup informacijama svih kolega, ali i zaposlenika na Harwardu. Navodno, tada 19-godišnji Zuckerberg je kolegi sa fakuleta kazao kako ima pristup skoro svim e-mailovima, adresama i fotografijama, i ukoliko mu bilo što sa Harwarda zatreba može mu se slobodno obratiti. Ta je informacija izazvala zabrinutost jer bi Zuckerberg na isti način mogao koristiti i privatne informacije korisnika Facebooka.

"Dok sam bio student činio sam mnogo glupih stvari i nemam izgovor za to. Neke su optužbe tačne, neke nisu. Facebook sam počeo stvarati kada sam imao 19 godina i od tada se mnogo toga izmijenilo. Od stranice koja je trebala služiti studentima na Harwardu Facebook je izrastao u društvenu mrežu za 500 miliona ljudi", kazao je Zuckerberg na konferenciji.