Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Facebook at Work
Facebook lansira društvenu mrežu za firme
24.09.2015. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Facebook lansira društvenu mrežu za firme
Kompanija Facebook nastavlja svoje širenje i najavljuje da će uskoro lansirati verziju svoje društvene web mreže za firme Facebook at Work.
Probna verzija (beta verzija) web sitea napravljenog specijalno da olakša komunikaciju među kolegama postoji još od početka 2015. godine.
Taj pilot program će, međutim, uskoro biti okončan, pošto će Facebook do kraja godine zvanično lansirati društvenu mrežu namijenjenu firmama.
"Facebook na poslu" bi trebalo da omogući korisnicima razgovor sa kolegama, dijeljenje dokumenata, kontaktiranje drugih profesionalaca...poput mreže LinkedIn.
Prednost ove profesionalne mreže je u tome što nudi interfejs, kog velika većina korisnika poznaje, tako da neće biti potrebna nikakva edukacija, objavljeno je na web portalu 01net.com.
Facebook planira da zarađuje na novoj mreži tako što će pristup biti besplatan, ali će morati da se izdvoji novac za pristup svim funkcijama, međutim, kako kažu u toj kompaniji, politika o tome šta će se plaćati a šta će biti besplatno, još se utvrđuje.