Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Prvi mjesec besplatan
Netflix postao dostupan i građanima BiH
07.01.2016. 14:00
Izvor: mojportal.ba
Netflix postao dostupan i građanima BiH
Na najvećem sajmu potrošačke elektronike koji se održava u Las Vegasu, CES-u, upravo je objavljeno kako Netflix dolazi u novih 130 zemalja diljem svijeta.
U te zemlje je uključena i Bosna i Hercegovina.
Očekujemo da će novopečeni bh. korisnici ove snježne dane provesti gledajući sezone omiljenih serija, ali i filmova, a osim što je ovo značajan korak za sve koji žele legalno gledati televizijski sadržaj na zahtjev putem interneta na raznim uređajima, veliki je korak i za sam Netflix.
Naime, i druge države u regiji, kao što su Hrvatska, Srbija ili Slovenija, ali i šire, konačno mogu koristiti uslugu, a danas je najavljeno kako Netflix ipak neće biti dostupan u Kini, Krimu, Sjevernoj Koreji te Siriji.
Podsjetimo, Netflix je lansiran 2007. godine, a u posljednjih nekoliko godina promijenio je način na koji mnogi konzumiraju televizijski sadržaj, omogućavajući cijele sezone vlastitih serija, kao što su Orange Is the New Black ili House of Cards dostupnima odjednom, a ne epizodu po epizodu, iz tjedna u tjedan. Može se koristiti na raznim uređajima povezanim na internet, bilo da su to laptopi, tableti, mobiteli, pametni televizori, konzol. Kvaliteta streaminga automatski se prilagođava dostupnoj brzini interneta.
Prvi mjesec besplatan
Prvih mjesec dana korištenja bit će besplatno, a kasnije se može odabrati između tri paketa od kojih najpovoljniji košta 7,99 eura mjesečno.