Slobodno vrijeme
Kompjuteri i internet
Web preglednik
Pet dodataka za Chrome koje ćete voljeti
31.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Pet dodataka za Chrome koje ćete voljeti
Dodataka za Googleov web preglednik ima mnogo i raznovrsni su.
Boomerang Calendar
Ovaj će vam dodatak pomoći pri rasporedu dnevnih, sedmičnih, mjesečnih i godišnjih aktivnosti. Nakon što ga instalirate, otvorite Gmail. Boomerang Calendar zatražit će pristup vašem Google Calendaru.
Nove karakteristike i mogućnosti pojavit će se pri dnu nove poruke e-pošte u vidu tri dugmeta: Suggest Meeting, Share Next Few Days, Share Next Week's Availability. Pomoću njih moći ćete predložiti drugima termin za sastanak te podijeliti raspored za nekoliko idućih dana ili cijelu radnu sedmicu. Popunite pojedinosti o sastanku s desne strane i kliknite na Insert into email.
Primalac vaše poruke treba samo odabrati termin koji mu odgovara kako bi isti bio automatski ubačen u njihov i vaš kalendar.
Black Menu for Google
Dodat će novo dugme u alatnu traku pri vrhu koje nudi padajući meni s poveznicama na različite Googleove usluge. Kako skrolate po popisu, tako dobivate pristup tim uslugama (ukoliko ekstenziji omogućite njihovo korištenje). Dobit ćete znatno brži pristup Gmailu, Kalendaru, Driveu, YouTubeu... Možete ukloniti one koje vam ne trebaju i dodati one koje želite.
Emoji Keyboard
Kao što ime kaže, ovaj će vam dodatak ponuditi tipkovnicu s emotikonima. U traku pri vrhu dodat će dugme koje će vas odvesti do kataloga s hrpom emotikona. Možete ih kopirati pa zalijepiti u status na Facebooku, recimo. A moguće ih je prilagoditi i raznim bojama.
Trello
Uz Slack, Trello je jedan od popularnijih alata za povećanje produktivnosti. Ima, eto, i dodatak za Chrome s dvije funkcije. Kliknete li na sličicu Trello otvorit će se kućica u kojoj možete pregledati svoje ploče i kartice te kreirati nove kartice. Drugu funkciju aktivirat ćete upisivanjem slova tu adresnu traku, nakon čega pritisnite razmaknicu. Dobit ćete tražilicu za Trello.
BuzzSumo
BuzzSumo će vam pokazati kako stoji vaše web odredište na društvenim medijima. Nakon što ga instalirate, otvorite web odredište i kliknite na sličicu BuzzSumo u traci pri vrhu. Otvorit će se kućica sa statistikom. Za Twitter ćete se morati registrirati pri BuzzSumu. Besplatno je, piše Tportal.