Vijesti
Politika
Radončić 'Najkonkretniji opozicioni političar BiH 2012.'
31.05.2012. 20:00
Izvor: Moje vijesti
Radončić 'Najkonkretniji opozicioni političar BiH 2012.'
Predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću danas je u Sarajevu priznanje „Najkonkretniji opozicioni političar BiH 2012“ uručio predsjednik Evropskog pokreta BiH Predrag Praštalo.
„Ovo priznanje je jedna vrsta nagrade za protekli period, ali i obaveza prema građanima BiH da se ostvare još kvalitetniji i brži rezultati kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta života u BiH. Ovo je prvi put da je Evropski pokret BiH odlučio da i liderima opozicije dodjeljuje svoja priznanja.
Ove godine odlučili smo da najbolji opozicioni lider bude Fahrudin Radončić, jer sa pojavom SBB BiH dobili smo jednu jaku opozicionu struju koja na konkretan način tjera vlast na saradnju, prije svega, ali i na neke konkretnije poteze", rekao je Praštalo.
Radončić se zahvalio na ovom priznanju i kazao da je dolaskom SBB BiH u opoziciju data jedna nova vrijednost, "da ta opozicija bude konstruktivna, da ona bude dobronamjerna i naravno da bude korektor vlasti na jedan takmičarski način".
"Mi smo tu da nudimo nova rješenja, a vlast ima pravo da ih prihvati ili ne, ali građani su tu da ih prepoznaju. BiH nema alternative osim Evropske unije i evropskog puta i SBB BiH je tu da našu zemlju, građane, mladost, biznis i privredu gura ka evropskom putu.
Naš najveći doprinos je što smo u parlamentima pokazali da opozicija biranim argumentima može da participira svakoj vlasti i svakom društvu", istakao je Radončić, saopšteno je iz SBBBiH.