Vijesti
Politika
Dževad Topić na Facebooku
Vijećnik SDU-a javno se protivi prijedlogu Jakoba Fincija za gradonačelnika Sarajeva
14.01.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Vijećnik SDU-a javno se protivi prijedlogu Jakoba Fincija za gradonačelnika Sarajeva
Vijećnik SDU Dževad Topić je preko svog Facebook profila pokazao da neće dati podršku kandidatu Naše stranke za gradonačelnika Jakobu Finciiju. Topić je podržao stranicu koja se protivi izboru Fincija na tu fukciju pod nazivom „Ne imenovanju! Jakoba Fincija Za Gradonacelnika Grada Sarajeva“.
Mnogi članovi ove stranice izražavaju antisemitske i nacionalističke poruke, te ne priliči jednom vijećniku stranke koja sama sebe naziva socijaldemokratskom da bude član iste.
Iako SDU nastupa zajednički na nivou 4 gradske Općine sa SDA i Našom stankom i dalje je upitno da li će se ove stranke moći dogovoriti oko zajedničkog izbora gradonačelnika. Ove stranke su podijelile pozicije u Općinskim vijećima i zajednčki nastupile na izborima za gradsko vijeće, ali kako sada tvari stoje podjeliti fotelje je bilo lako, problem će tek nastati kada na red dođe izbor gradonačelnika.
Naša stranka je odbila partnerstvo sa SDP-om i SBB-om jer je bila isključiva po pitanju izbora Jakoba Fincija na ovu funkciju, dok je SDU dobio podršku od SDA za imenovanje Stjepana Kljujića na fukciju gradonačelnika.
Postavlja se pitanje da li će Naša stranka i dalje biti isključiva kada je u pitanju izbor Fincija kao što je bila sa SDP-om i SBB-om ili će iz nekih sebi poznatih razloga odustati od Fincija radi interesa SDA i SDU.