Vijesti
Politika
Izetbegović očekuje saradnju SDA i Komšićeve stranke
17.01.2013. 20:00
Izvor: Vijesti.ba
Izetbegović očekuje saradnju SDA i Komšićeve stranke
Bakir Izetbegović, aktuelni član Predsjedništva SDA, a, ukoliko Glavni odbor stranke prihvati prijedlog Predsjedništva, budući zamjenik predsjednika, za TV1 je istakao da kompromisno rješenje reflektirano u održavanju konvencije umjesto kongresa nije najbolje, ali ide u korist SDA.
Kao zamjenik mogu mnogo uraditi, ističe Izetbegović. Planira se aktivnije posvetiti stranci i raditi za dobrobit BiH.
Ističe da će se na bh. političkoj sceni pojaviti nove stranke, apostrofirajući onu koju bi trebao osnovati član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
“Bit će novih stranaka i bit će napuštanja ove politike od pojedinih svjesnih parlamentaraca na raznim nivoima. Željko Komšić osniva stranku u koju se ja uzdam da će okupiti jedan snažan front i upravo na agendi borbe protiv korupcije, jednakosti ljudi, da ćemo sarađivati. Uzdam se da će ta stranka imati snagu. SDA će biti okosnica nekog poboljšanja u BiH sasvim sigurno. Ujedinjena SDA će na ovakvoj agendi biti okosnica i okupit će sve snage koje će na tom da rade. Da prestane svađa u BiH. Da se fokusiramo na ono što znači bolji život ljudima”, kaže Izetbegović za TV1.