Vijesti
Politika
Sankcionisati one koji građane FBiH drže u talačkom odnosu
24.01.2013. 20:00
Izvor: Moje vijesti
Sankcionisati one koji građane FBiH drže u talačkom odnosu
SDP osuđuje novu blokadu federalnih ministara parlamentarne manjine, koji su danas na sjednici vlade FBiH preglasali ministre SDP-a, kako bi skinuli tačku dnevnog reda o Inicijativi parlamentarne većine za izjašnjenje Vlade povodom pokretanja procedure za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH.
'Najave iz SDA da će u klubu Bošnjaka zloupotrijebiti i instrument vitalnog nacionalnog interesa, kada dođe do glasanja o nepovjerenju Vladi FBiH koja nema demokratski legitimitet, samo je dokaz više da OHR u ovom slučaju mora iskoristiti mehanizme koji mu stoje na raspolaganju Dejtonskim mirovnim sporazumom te deblokirati procese uspostave vlasti u FBiH.
Nažalost, u nelogičnosti i nedorečenosti Ustava FBiH opstrukcionisti su pronašli dobru priliku da ucjenjuju parlamentarnu većinu iz SDP-a, SBB-a, HDZ BiH i HDZ 1990., ali i sve građane u Federaciji BiH koji će i najviše osjetiti blokade u kojem nas drže SDA i njihovi politički saradnici u stvaranju anarhije i haosa.
Činjenica da se SDA nije pojavila ni na sastanku u OHR-u povodom stanja u Gradu Mostaru samo dokazuje da se SDA zahvaljujući svom dezorijentiranom lideru koji je upravo sam sebi dekretom zacementirao poziciju predsjednika SDA i u naredne tri godine, pretvorila u stranku opstrukcije, čiji je osnovni smisao postojanja postala borba za fotelje i nerješavanje problema u ovoj zemlji, a samim tim direktni saučesnik rušenja institucija Bosne i Hercegovine.
S obzirom na sve navedeno pozivamo predstavnike međunarodne zajednicu u BiH da interveniraju i sankcioniraju one koji već duže od pola godine građane FBiH drže u talačkom odnosu. Očigledno da će parlamentarna manjina predvođena SDA nastaviti sa opstrukcijama i da ćemo i dalje nepotrebno gubiti dragocjeno vrijeme kako bi se ostvarila osnovna načela demokratije koja parlamentarna manjina uporno krši i ignoriše', saopšteno je iz SDP-a BiH.