Vijesti
Politika
Rezigniran izborima u stranci
Mirsad Kebo napustio SDA
04.02.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Mirsad Kebo napustio SDA
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, do prije tri dana član Predsjedništva Stranke demokratske akcije napustio je članstvo u SDA, saznaje „Dnevni avaz“.
On je uputio preporučeno pismo na adresu Općinskog odbora SDA Centar u Sarajevu u kojem ih obavještava da više neće biti član ove stranke.
Na posljednjoj Konvenciji SDA, na kojoj je birano novo-staro rukovodstvo stranke, Bakir Izetbegović i Sulejman Tihić, novi predsjednik i potpredsjednik stranke, olako su odrekli Kebe i izbacili ga iz Predsjedništva stranke.
Nakon što su Tihić i Izetbegović dogovorili da podijele stranačku vlast „fiiffti – fiffti“, u vrhu stranke više nije bilo mjesta za sve kadrove koji imaju svoje mišljenje i svoj stav, te odbijaju da bespogovorno klimaju glavom na sva naređenja. Kebo to sebi, očigledno, nije želio dopustiti, te se odlučio na napuštanje stranke!
Generalni sekretar SDA Amir Zukić jučer je rekao da je Kebo rezigniran s obzirom da na posljednjim unutarstranačkim izborima na konvenciji nije ponovo izabran za člana Predsjedništva SDA, ali nije ima informaciju o njegovom napuštanju stranke.
Zukić je također rekao da ovom trenutku Kebo nije ponovo izabran, "vjerovatno zbog njegovih godina, jer se prilikom izbora za članove Predsjedništva SDA išlo na izbor ljudi mlađe i srednje generacije kako bi SDA polako, prirodnim putem, obnovila rukovodstvo".