Vijesti
Politika
SDP BiH
Nacionalne interese cijelog jednog naroda Tihić svodi na svoje sopstvene
15.02.2013. 14:00
Izvor: mojevijesti.ba
Nacionalne interese cijelog jednog naroda Tihić svodi na svoje sopstvene
Najava Sulejmana Tihića da će danas na sjednici Doma naroda SDA pokrenuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka, a u vezi sa izglasavanjem nepovjerenja Vladi Federacije BiH, još je jedan od dokaza da i Tihić i SDA nastavljaju po uzoru na Sjevernu Koreju da manjinom terorišu demokratsku većinu, ali i sve građane FBiH, saopćeno je iz SDP-a BiH.
U saopćenju se navodi da su samo prošle godine Tihić i SDA mjesecima u talačkoj krizi držali građane BiH pokušavajući pred Ustavnim sudom BiH dokazati da je smjena ministara iz SDA vitalni nacionalni interes Bošnjaka.
'Nakon što je Ustavni sud BiH presudio da smjenom „Sulje i Muje“ i imenovanjem „Huse i Hase“ nije povrjeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka, kompletirano je Vijeće ministara sa ministrima koji nisu iz SDA. Također, nakon što su Tihićevi ministri od Razvojne banke FBiH željeli napraviti svoju privatnu kasu za bogaćenje, što je osujetio premijer Nermin Nikšić, tihićevci su opet i od toga pokušali napraviti sudski slučaj', navodi se u saopćenju SDP-a.
Dodaje se da, nakon što je Općinski sud presudio da je Nikšić bio u pravu Tihić i SDA su se opet ušutjeli.
'Sada, kada SDP, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990 konačno žele odblokirati izbor sudija Ustavnog suda FBiH, što SDA već godinama blokira kako bi za sudiju izabrala svog stranačkog intimusa, SDA i Tihić i to žele proglasiti vitalnim nacionalnim interesom bošnjačkog naroda što je apsurd i nonsens.
Žalosno je da Tihić nacionalne interese cijelog jednog naroda svodi na svoje i finansijske interese svojih intimusa', saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.