Vijesti
Politika
Montirana afera
Falsifikovan potpis umrlog čovjeka u slučaju sudije Šahbaza Džihanovića
22.02.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Falsifikovan potpis umrlog čovjeka u slučaju sudije Šahbaza Džihanovića
Sarajlija Nermin Sejdić, sin Ramiza Sejdića iz ulice Alibega Firdusa, izrazio je ogorčenje zbog toga što je ime njegovog oca zloupotrijebljeno u pokušaju podmetanja afere sudiji Šahbazu Džihanoviću, kandidatu za Ustavni sud FBiH.
Nermin, u nevjerici, poručuje da se ništa slično ne može povezati s njegovim ocem, koji je umro 16. februara ove godine, piše Dnevni avaz.
"Ne mogu da vjerujem da su u stanju zloupotrijebiti ime umrlog čovjeka, a uz to još i falsifikovati njegov potpis. Ko god da je to uradio, pozivam ga da se izvini meni i mojoj porodici "- kaže Nermin Sejdić.
Naime, predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru iz Centrale SDA putem kurira upućen je dopis koji je navodno uputio i potpisao Nerminov otac Ramiz, a u kojem on iznosi optužbe na račun Džihanovića, pozivajući Budimira da ga ne imenuje za ustavnog sudiju.
U dokumentu koji je u Predsjedništvu FBiH protokolisan 19. februara stoji da se smatra da kandidat za sudiju Ustavnog suda FBiH Šahbaz Džihanović nije dobar, jer je, "dok je bio u konzulatu BiH u Njemačkoj, dijelio bh. pasoše mudžahedinima i Sandžaklijama".
Šokiran time što se našao u središtu nezapamćene spletke, Nermin je za "Avaz" kazao da još ne vjeruje svojim očima. Pokazao je ličnu kartu rahmetli Ramiza na kojoj je umjesto potpisa oznaka XX.
"Čovjek je više od šest godine bio nepokretan, a desetak dana pred smrt bio je u komi. Ono je falsifikovan potpis i velika zloupotreba. Nikada moj otac nije poslao onaj dopis. Njega nikada nije interesirala politika niti se bavio bilo kakvim sudijama. Bio je estradni umjetnik, a pred kraj svog života teško je obolio" - kazao je Nermin Sejdić.
Tvrdi da mu, nakon smrti oca, nije trebalo još da SDA zloupotrebljava ime i potpis za neke interese te navodi da će, ako je to i bio slučaj, tražiti da se odgovorni kazne.
"Nije mi ovo trebalo. Ja sam demobilisani borac. Živim od 350 KM penzije. Morao sam se zadužiti da bih ocu organizirao dženazu. I majka mi je teško bolesna. I nju je ovo teško potreslo" - izjavio je Sejdić.