Vijesti
Politika
Prijem u Predsjedništvu BiH povodom Dana nezavisnosti
28.02.2013. 20:00
Izvor: Mojevijesti.ba
Prijem u Predsjedništvu BiH povodom Dana nezavisnosti
U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine večeras je upriličen svečani prijem povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
Domaćini prijema u čast 21. godišnjice od održavanja referenduma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine bili su članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić.
U svom obraćanju prisutnima, Izetbegović je podsjetio da je prije 21 godinu dvije trećine građana odgovorilo pozitivno na referendumsko pitanje, nakon čega je uslijedila agresija na BiH.
"Nismo očekivali onakvu gresiju, ali sasvim sigurno ni neprijatelji nisu očekivali onakav otpor. Odbranjen je suverenitet i obraz BiH. Željko i ja možda nećemo biti u godinama koje dolaze na ovom mjestu, ali vidjećete kako i oni koji prave krizu u ovoj zemlji odlaze, a ova zemlja ostaje", naglasio je Izetbegović.
"Moja ideja je da večeras ne držimo nikakve posebne govore. Mislim da je bolje da poslušate grupu mladih ljudi iz Zenice, jer nas ste dosta puta slušali. Još jednom vas molim da imate razumijevanja za ovakav neuobičajen način organizacije prijema, ali poslušajmo ove mlade ljude u onome što oni rade, pa ćete vidjeti da ova zemlja u svakom pogledu ima budućnost", istakao je Komšić, te prepustio pozornicu acapella horu iz Zenice.
Prijemu je prisustvovao veliki broj visokoih zvanica iz bosanskohercegovačkog političkog i javnog života, kao i članovi diplomatskog kora u BiH.