Vijesti
Politika
Poznata imena novih ministara u Vladi RS-a
01.03.2013. 20:00
Izvor: Moje vijesti
Poznata imena novih ministara u Vladi RS-a
Mandatarka za sastav nove Vlade RS-a Željka Cvijanović očekuje da če u narednih desetak dana biti izabrana za premijerku RS-a te da će podršku dobiti i njen kabinet i program rada koji će predložiti.
Imena ministara, kazala je, predstavit će na posebnoj sjednici Skupštine RS-a na kojoj će se birati nova Vlada, a prethodno će, naredne sedmice, obaviti razgovore s koalicionim partnerima te još nekim strankama u RS.
"Sasvim je moguće da će jedan resor imati jedan parlamentarna partija koja do sada nije bila u Vladi RS-a", potvrdila je Cvijanović.
Banjalučki „Glas Srpske“ danas je, pozivajući se na nezvanične izvore, objavio imena pet novih ministara, a to su Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova, Stevo Mirjanić ministar poljoprivrede, Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture i Slobodan Stanić, ministar zdravlja RS, ministar ekonomskih odnosa Igor Vidović.
Ističući da su aktivnosti i novi sastav Vlade RS-a jednoglasno prihvaćeni na današnjoj sjednici Izvršnog odbora SNSD-a, ona je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazala da je analizirano i na koji način mogu najefikasnije kao Vlada odgovoriti svim izazovima koji stoji pred RS te da želi da unese i određene novine.
"Svjesni smo težine zadataka i odgovornosti i želim da u taj posao unesem sve što trebam kao predsjednica Vlade", kazala je Cvijanović i dodala da određena strateška opredjeljenja, ranije defirana, ostaju i u narednom periodu.
U narednom periodu, najavila, da će biti poduzete određene mjere u skladu s potrebama građana u RS, ali i dodala da se uspostavlja jedna nova praksa, da se vrše izmjene, svaki put kada se to procijeni.
-Institucije su na prvom mjestu, a onda pojedinci koji realiziraju ciljeve tih institucija, kazala je ona.
I predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović potvrdio je novinarima da su podržali Cvijanovićku kao novu mandatarku za sastav nove entitetske vlade, kao i osnovna opredjeljenja o njenom radu.