Vijesti
Politika
Ramiz Džaferović napustio SDA!
06.03.2013. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Ramiz Džaferović napustio SDA!
Ramiz Džaferović, aktuelni direktor Razvojne banke FBiH i član SDA oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je naveo kako napušta ovu stranku u kojoj je proveo 22 godine.

Nakon što je u emisiji Face TV, 2. marta ove godine predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao kako 'misli' da je Ramiz Džaferović «isključen iz SDA, iz Općinske organizacije SDA Centar» saopćenjem se oglasio gospodin Džaferović.
'Bio sam zbunjen. Isključen iz stranke, a da nije bilo nikakvog postupka, Suda časti, uobičajenih procedura. Ja sam član SDA od januara 1992. godine. Osnovna organizacija kojoj pripadam nije u Sarajevu nego u Zenici.
Za svaki slučaj sam provjerio i od svoje organizacije dobio Potvrdu broj 07/4-1-013-057-17/13 da sam bez prekida član SDA više od 22. godine. Predsjednik stranke je ovim pokazao da ne rukovodi strankom i ne zna šta mu rade u stranci. Ili je, ipak, sve neistine protiv mene izgovorio zato što već duže vrijeme kritikujem ponašanje nekolicine bahatih i samovoljnih pojedinaca iz SDA.
Tada sam očekivao da se predsjednik stranke odredi prema onim koji ne poštuju ni zakon ni red. Ali, on se priklonio takvim i protiv mene. Pitam se kuda ide stranka ako njen prvi čovjek javno izgovara neistine.
Nakon svega, ne želim biti u stranci sa pojedincima koji se ponašaju nedemokratski i totalitarno. Svojom voljom sam ušao u SDA, i bio ponosan član 22. godine, a zbog ovakvih stvari svojom voljom izlazim iz SDA. Neka narod zna', stoji u saopćenju.