Vijesti
Politika
Bošnjaci postali manjina u Federalnoj vladi
20.03.2013. 20:00
Izvor: Moje Vijesti
Bošnjaci postali manjina u Federalnoj vladi
Povodom posljednjih događaja u Vladi Federacije BiH i nezakonitog preuzimanja iste od Jerka Lijanovića i SDA, održana je sjednica Kolegija Predsjedništva Saveza za bolju budućnost BiH.
Kolegij je donio zaključak koji prenosimo u cijelosti:
'Riječ je o potpuno neodgovornom postupku SDA i satelita u liku Lijanovića. Ovakvim preuzimanjem Vlade FBiH, SDA je dovela do nedopustive situacije da u Vladi budu samo četiri Bošnjaka i da nas kao najbrojniji narod svode na kapacitet koji je politički mizeran i nedopustiv.
SBB je opozicija već dvije godine na federalnom nivou, mi nemamo niti jednog člana upravnog odbora ili direktora u javnim kompanijama od federalnog značaja i mi ne govorimo ovo zbog toga što su ugrožene naše fotelje, jer one ne postoje.
Ovo govorimo zato što su ugroženi strateški interesi Bošnjaka i to od stranke koja se decenijama hvali da ekskluzivno štiti njihove nacionalne interese.
Posebna dimenzija sveukupne neodgovornosti je što se sve ovo čini u trenucima najveće ekonomske krize u historiji poslijeratne BiH', kaže se u zaključku Kolegija Predsjedništva SBB-a.