Vijesti
Politika
Lova do krova
Kako Tihić "zarađuje" za život
29.03.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Kako Tihić "zarađuje" za život
Da je Sulejman Tihić pošten, nije. Da glumi poštenje, glumi. Ali kako to izgleda u stvarnosti zorno svjedoči informacija koju je medijima prezentirao Šemsudin Mehmedović, poslanik upravo Tihićeve stranke.
Naime, Mehmedović je tražio informaciju o isplaćenim naknadama za rad parlamentarnim komisijama i gle čuda, gdin Tihić je za (ne)rad u Komisiji za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, samo za tu komisiju i samo za prošlu 2012 godinu primio „skromnih“ 9.578,94 KM!
Interesantna je činjenica da Tihić ne propušta priliku da u prvi plan svojih javnih istupa stavi borbu protiv korupcije, dok je u isto vrijeme kao član Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije, prisustvovao na samo četiri sjednice! To praktično znači da je Tihić napratio oko 2.500 KM po sjednici.
>> Tihić najveći neradnik u Parlamentu BiH!
Vjerovatno je gdin Tihiću bilo u interesu da prisustvuje ovim sjednicama samo dok je u proceduri bilo imenovanje svog kadra na mjesto direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije, a kasnije se odlučio samo da naplaćuje svoj (ne)rad.
Inače, oni bolje upućeni u unutarstranačke odnose u SDA tvrde da je Šemsudin Mehmedović namjerno tražio ove podatke da bi diskreditovao svog stranačkog šefa Tihića, koji ga je svjesno eliminisao iz svih stranačkih kombinacija.