Vijesti
Politika
Dodik dao podršku kosovskim Srbima
30.04.2013. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Dodik dao podršku kosovskim Srbima
Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da su od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dobili podršku da istraju u svojim zahtjevima te da se izbore za svoja prava, koja se, kako kaže, sada krše na Kosovu.
On je u izjavi novinarima u Banoj Luci precizirao da su na današnjem sastanku Dodiku predočili stavove zbog kojih smatraju da je sporazum Beograda i Prištine o Kosovu “štetan i neprihvatljiv te da ne garantuje ni minum preduslova za opstanak srpskog naroda na Kosovu”.
"Taj sporazum srpski narod na Kosovu asimilira, podrazumijeva primjenu kosovskog zakonodavstva, povlačenje države Srbije i njenih institucija s Kosova i na neki način srpski narod na Kosovu ostavlja na milost i nemilost institucijama nepriznate države Kosovo" - ustvrdio je Nedeljković i dodao da je realnost da Srbi na Kosovu ne žele da žive u nezavisnoj državi Kosovo.
Za sutra je najavio sastanak predstavnika Srba s Kosova s premijerom i prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem na kojem će iznijeti svoj stav o referendumu, čije će provođenje prihvatiti, ali traže da se promijeni pitanje na referendumu, kao i neki rokovi.
Nedeljković je iznio i primjedbe na izvještavanje medija u Srbiji, ustvrdivši da se mogu čuti samo predstavnici Vlade Srbije, a ne Srbi s Kosova.