Vijesti
Politika
Željko Komšić
Nema i neće biti nasilnog niti mirnog otcjepljenja RS-a
22.08.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Nema i neće biti nasilnog niti mirnog otcjepljenja RS-a
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je u današnjem saopćenju pozvao da se priče o podjelama u zemlji, otcjepljenju i sličnim ostave po strani, a da se energija usmjeri na goruća pitanja kao što je potrebna borba protiv bijede, siromaštva i nepravde svake vrste, što, kako navodi on, osjećaju gotovo svi građani.
"Kao što je meni jasno da nema nasilnog ili 'mirnog' ukidanja Republike Srpske, pogotovo mimo volje ljudi koji žive u RS-u, nadam se da su konačno političari iz SNSD-a shvatili težinu priča o otcjepljenju i samostalnosti te eventualne posljedice.
Nema i neće biti niti nasilnog niti 'mirnog' otcjepljenja RS-a.
Ja sam samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji. Po ne znam koji put ponavljam - misliti da se mogu ostvariti nečiji nerealizovani ratni ciljevi 'mirnim' putem je zloslutno i neodgovorno, prije svega prema svom narodu, ali i prema drugim narodima, kao i prema svima koji žive u BiH", citat je iz Komšićevog saopćenja.
Od takvih ambicija svi ćemo imati štetu, zaključuje on.
"Zato je bolje da zaboravimo priče o otcjepljenju, ukidanju, daljim podjelama, nametanjima, političkim i etničkim prevarama i posvetimo se pravom poslu", naveo je.