Vijesti
Politika
Besima Borić
Izjave Željka Komšića su nekorektne, podle i populističke
13.12.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Izjave Željka Komšića su nekorektne, podle i populističke
Besima Borić, članica Predsjedništva i predsjednica Foruma sindikalnih aktivista SDP BiH reagovala je na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića koje je kazao tokom gostovanja u Dnevniku D Federalne televizije.
Reakciju Besime Borić prenosimo u cjelosti:
„U Dnevniku D FTV od 12. decembra 2013. u kojem je gost bio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, spomenuto je i moje ime, te vas molim da objavite i moj stav u odnosu na to.
Spominjanje moga imena u kontekstu u kome je Komšić govorio o svojim neslaganjima sa predsjednikom Lagumdžijom je u najmanju ruku politički nekorektno, ljudski podlo i ponovo, kao i sve što govori, populistički. Ako Komšić treba da pojača svoj stav o bilo čemu, onda neka se posluži argumentima, neka pokuša domisliti neku politički relevantnu izjavu, a neka ne uvlači druge.
Za sve ove godine, koliko smo sjedili u istom Predsjedništvu, nikada ga nisam čula da iznosi drugačije mišljenje ili neslaganje, za razliku od mene koja nemam problem da kažem šta mislim onda kada je to potrebno i onda kada se traži moj stav.
I za razliku od njega, koji nikada pošteno nije ni članstvu ni građanstvu objasnio zašto je otišao iz SDP BiH, ja imam dovoljno prostora u mojoj partji da diskutujem, sukobljavam stavove i učestvujem u rješavanju problema zajedno sa mojim drugovima i drugaricama. Ne bježim! Ja tako razumijem politički rad i djelovanje u kolektivu", navela je Besima Borić.