Vijesti
Politika
Formirati front protiv zaštitnika tajkuna i rada 'nacrno'
30.01.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Formirati front protiv zaštitnika tajkuna i rada 'nacrno'
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine neće odustati od usvajanja federalnog zakona o prekršajima, ali i drugih zakona koji moraju osigurati pravednije društvo i odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala.
Zakon o prekršajima će vraćati u proceduru sve dok ne bude usvojen, poručuju iz te stranke nakon što jučer u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta nije podržan predloženi zakon iz ove oblasti.
"Pozivamo sindikate, poslodavce, penzionere i radnike da se ujedinimo u front protiv snaga koji koče svaki napredak ove zemlje i njenih građana i pokažemo im da smo jači od njih i da ćemo ih pobijediti "- kaže se u saopćenju SDPBiH.
"Oni koji varaju i kradu, oni koji drže radnike nacrno i koji od njih prave robove, ponovo su pokazali da su jači od države jer su po treći put u tri godine izlobirali rušenje novog zakona o prekršajima u FBiH "- navedeno je također u saopćenju.
"Ovaj put su se izvršioci njihovih planova našli među poslanicima Hrvatske demokratske zajednice BiH, Hrvatske demokratske zajednice 1990., Saveza za bolju budućnost, Stranke za BiH i sad konačno imamo priliku da svi zajedno vidimo ko je za a ko protiv zakona koji treba suzbiti rad nacrno i omogućiti bolji položaj radnika i borbu protiv sive ekonomije" - ističe SDPBiH.
U toj stranci čvrsto vjeruju, navedeno je dalje u saopćenju, da je država ipak jača od kriminalaca i onih koji se godinama nezakonito bogate na račun radnika.
"Zato ćemo nastaviti da gradimo i tražimo rješenja a oni neka nastave da ruše i stvaraju probleme za sve građane ove zemlje. To je naša obaveza prema ljudima BiH koji žele nadu, pravdu i kažnjavanje tajkuna i svih koji se bogate preko leđa radnika" - naveo je SDPBiH.