Vijesti
Politika
Strah od "glasa naroda"?
Zašto se Radončić boji vanrednih izbora koje traže građani?
11.02.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Zašto se Radončić boji vanrednih izbora koje traže građani?
Državni ministar sigurnosti i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, ili kako ga prethodnih dana nazivaju „ministar nesigurnosti“, zbog nedjelovanja u kriznim situacijama u kojima su bili ugroženi životi pripadnika policije i paljene državne institucije, izjavio je za televiziju TV1 da je raspisivanje vanrednih izbora u BiH nova zamka za narod famozne „državne mafije“, krilatice koju prethodnih godina bez ozbiljnije argumentacije koristi Radončić.
"Građani 20 godina nisu mogli da mijenjaju vlast, jer je vlast krala na izborima, budući da ima svoje izborne komisije. Zašto se sad dešava da su građani protiv načelnika i vlasti koje su, tobože, birali? Zato što su stranke na vlasti redovno krale na izborima", smatra Radončić, te naglašava da je poznato da stranke iz RS neće podržati raspisivanje vanrednih izbora, prenos izjavu sa TV1 portal Vijesti.ba.
Komentarišući navode SDP BiH da će u parlamentarnu proceduru poslati izmjene i dopune Izbornog zakona kako bi se omogućilo raspisivanje vanrednih izbora, Radončić ističe da SBB odbija sve što SDP BiH nudi, budući da je to stranka koja snosi veliku odgovornost za stanje u zemlji.
"Umjesto što nude razne papire, bolje bi im bilo da ponude ostavku svojih kadrova", poručio je Radončić.
Radončićeva ostavka?
Istovremeno Fahrudin Radončić se suočava sa ozbiljnim optužbama i svakodnevnim dokazima da upravo on i aktivisti njegove stranke stoje iza organizacije i podstrekivanja huligana, koji su iskoristili opravdan bunt građana i obespravljenih radnika, da pale, pljačaju i ruše državne institucije u više gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine.
>> 24.000 razloga zašto Radončić mora dati ostavku
Radončić se nije izjasnio o narasloj inicijativi koja je pokrenuta na društvenoj mreži Facebook i koju je podržalo do sada 24.000 građana o njegovoj smjeni zbog nedjelovanje u kriznim situacijama.