Vijesti
Politika
BiH treba naći rješenje zasnovano na demokratskim standardima EU
17.02.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
BiH treba naći rješenje zasnovano na demokratskim standardima EU
Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko izjavio je nakon sastanka s bugarskim kolegom Mihailom Mikovom kako je hrvatsko stajalište prema BiH već dugo poznato i principijelno i da je cilj hrvatske politike prosperitet BiH i osiguranje konstitutivnosti i ravnopravnosti sva tri naroda za dobrobit cjelovite BiH, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).
Leko je istaknuo kako je važno političko polazište za Hrvatsku da je BiH susjedna i prijateljska zemlja s kojom graniči granicom dugom preko 1000 kilometara, da je Hrvatska zainteresirana za prosperitet svih zemalja jugoistočne Europe i Balkana i da u njoj živi dio hrvatskog naroda koji je konstitutivni narod BiH.
„Za funkcionalost BiH je važno da sva tri konstitutivna naroda koja žive u BiH nađu rješenje koje će biti sigurnost za sva tri naroda, da nađu ravnopravnost i osiguraju odgovornost za sebe, svoju konstitutivnost i BiH u cjelini“, rekao je Leko.
Predsjednik sabora je istaknuo da Hrvatska stalno potiče EU i susjede da rješenje traže na principima koji vrijede među državama članicama EU i na standardima demokracije.