Vijesti
Politika
Aktuelna situacija u BiH jedina tačka dnevnog reda sjednice Glavnog odbora SDP-a
21.02.2014. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Aktuelna situacija u BiH jedina tačka dnevnog reda sjednice Glavnog odbora SDP-a
Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Svetozar Pudarić kazao je Agenciji Fena da je aktuelna situacija u BiH jedina tačka dnevnog reda današnje vanredne sjednice Glavnog odbora.
Po njegovim riječima, SDP BiH će kao odgovorna politička partija koja sudjeluje u vlasti na svim nivoima u BiH, kako u zakonodavnoj tako i u izvršnoj, danas analizirati stanje u BiH.
"Glavni odbor će ocijeniti dosadašnje aktivnosti koje su poduzimali organi vlasti kao i članovi SDP-a BiH koji su sudjelovali u toj vlasti i odrediti se prema budućim aktivnostima i kao politička partija i onome što nas čeka i u zakonodavnoj i u izvršnoj vlasti u narednom periodu, a odnosi se, prvo, na dalji dijalog sa građanima i ono što smo rekli 'politika sluša, građani govore'“ - kazao je Pudarić.
Znači, dodao je on, stalni dijalog sa svim učesnicima na političkoj sceni, bilo da se radi o političkim partijama ili različitim izrazima interesa grupa građana koji nisu organizovani u okviru političkih partija.
"Dakle, mi i dalje ostajemo otvoreni za dijalog kao što smo i do sada bili" - kazao je Pudarić.
Vanredna sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH počet će u 13 sati u Sarajevu.