Vijesti
Politika
Dodik priprema hapšenje istaknutih predstavnika opozicije
22.03.2014. 14:00
Izvor: Moje Vijesti
Dodik priprema hapšenje istaknutih predstavnika opozicije
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da režim Milorada Dodika u Republici Srpskoj (RS) neće prezati ni od hapšenja nekih opozicionih predstavnika.
Ta informacija, za koju tvrdi da je pouzdana, dolazi iz vrha SNSD-a.
''Imamo pouzdane informacije da će u toku maja biti nekih hapšenja istaknutih predstavnika opozicije'' - naveo je Čavić na pres-konferenciji u Banjoj Luci, ali je odbio da kaže na šta se „cilja“, iako mu je to, kaže, poznato.
''To je dio koncepcije s nekim izjavama koje je Milorad Dodik dao ranije određenim osobama iz političkog miljea opozicionih stranaka'' - ustvrdio je Čavić.
Naveo je i da ima osnovane sumnje i da SNSD, "preko MUPRS-a organizuje prisluškivanje političkih protivnika", te da te tvrdi da je u to umještan ministar unutrašnjih poslova...
On je naveo da je RS jedinstvena u svijetu zbog nevjerovatne činjenice da je za v.d.generalnog direktora javnog servisa, Radio-televizije RS-a (RTRS) imenovan Draško Milinović, šef Kabineta predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović, a ranije je tu funkciju obavljao i za Dodika.
''To znači da će RTRS nastaviti da bude servis jedne partije'' - rekao je Čavić.
Optužio je režim u RS za pripreme da se kompletan javni i institucionalni sistem upregne za potrebe izborne kampanje, pri čemu SNSD koristeći javna sredstva u te svrhe pokušava da ugrozi predstavnike opozicije.

Dodik se pokušava dodvoriti Vučiću
Milorad Dodik se pokušava dodvoriti Aleksandru Vučiću - ustvrdio je Dragan Čavić.
On tvrdi da Dodik želi da se u "Republici Srpskoj ne prenosi i ne otvara pitanje "Zekstre", Miroslava Miškovića..., te da je poprilično neukusan način na koji Dodik pokušava da se dodvori Vučiću".
Navodeći da pozdravlja svaki institucionalni susret predstavnika Republike Srpske i Srbije, Čavić je naveo da nije bilo „izdražavanja neke ljubavi“ ni u dosadašnjim, ali ne vjeruje da će biti i na za danas zakazanom razgovoru prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pita i zašto se Dodik, kao predsjednik Republike Srpske ne sastaje s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
"I ja sam bio predsjednik Republike Srpske i sastajao sam se i s predsjednikom i premijerom Srbije, te i s onim koji su bili drugih političkih ubjeđenja i iz drugih političkih blokova u odnosu na stranku u čijim se tada bio redovima" - kazao je Čavić.
Ti sastanci, kaže, uvijek bili institucionalno pripremljeni i nisu mogli biti „privatno ćaskanje“, već u korist građana.