Vijesti
Politika
Predsjedništvo SDP BiH
Osuda orkestirane medijske kampanje 'Dnevnog avaza' na SDP BiH
18.04.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Osuda orkestirane medijske kampanje 'Dnevnog avaza' na SDP BiH
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH obavljene su pripreme za održavanje sjednice Glavnog odbora SDP BiH, koja će biti održana 24. aprila.
Predsjedništvo je Programsku konvenciju, održanu 29. marta, ocijenilo izuzetno uspješnom, a 8.000 prisutnih članova i simpatizera dokaz je da je SDP BiH i dalje jedna od najjačih političkih snaga u BiH i regiji.
Članovi Predsjedništva pozdravljaju nedavne pozitivne poruke sa susreta ministara vanjskih poslova članica Evropske unije u Luksemburgu, vezane za ekonomske i ustavne reforme u našoj zemlji.
Također, pozdravljeni su i napori Evropske unije o podršci našoj zemlji na njenom putu ka EU, koji ulijevaju optimizam i daju novu nadu za budućnost BiH.
Na sjednici je razmatrana i aktuelna politička situacija u našoj zemlji te je data puna podrška aktivnostima Vlade FBiH, a posebno na formiranju liste sumnjivo privatiziranih preduzeća, gdje su od nadležnih tužilaštava zatražene informacije o istragama u sumnjivim privatizacijskim slučajevima.
Članovi Predsjedništva su također osudili i početak orkestirane medijske kampanje od strane Dnevnog avaza na SDP BiH i članove ove stranke u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.