Vijesti
Politika
Demant
Kadrić demantovao da je smijenjen sa pozicije predsjednika SDA u Brčkom
14.06.2014. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Kadrić demantovao da je smijenjen sa pozicije predsjednika SDA u Brčkom
Nakon što smo objavili informaciju da je predsjednik brčanske SDA smijenjen sa te pozicije, obratio nam se dirketno on sa demantom te infromacije.
Demant, Eseda Kadrića, inače dogradonačelnika Brčko Distrika prenosimo u cjelosti, bez ikakvih intervencija.
Predsjednik Odbora SDA Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, nakon što su objavljene netačne informacije da je održana vanredna Skupština Odbora SDA za Brčko, demantovao je da je održana ista na kojoj je navodno izglasano njegovo nepovjerenje.
-Danas nije održana vanredna skupština Odbora SDA Brčko distrikta BiH, ali večeras u 19:00 sati održan je Izvršni odbor SDA Brčko distrikta BiH. Izvršni Odbor SDA Brčko distritka BiH večeras je donio odluku o isključenju Ahmeta Derviševića, bivšeg predsjednika Odbora SDA Brčko koji je djelovao vanstatutarno. Također, formirana je komisija koja će u narednom periodu predložiti hoće li doći do isključenja i Amira Trobradovića i Mustafe Nukovića koji također u posljedne vrijeme provode aktivnosti nestatutarno djelovanja. Stranka demokratske akcije je ozbiljan politički subjekat koji ima svoj Statut i svoje organe te se odluke ne mogu donosi po kafanskim sijelima već isključivo unutar stranke na osnovu jasno definiranih procedura u skladu sa Statutom SDA. – nakon izvršnog odbora izjavio je Esed Kadrić, predsjednik Odbora SDA Brčko distrikta BiH.
Organi SDA dobili su informaciju da je danas održano kafansko sijelo na kojem su navodno izglasali nepovjerenje predsjedniku SDA Brčko. Naime, kafansko sijelo pred odabranim medijima je predvodio smijenjeni imam džemata Rijeke Nedim Hamzabegović, koji je inače zbog bavljenja politikom za vrijeme obavljanja posla imama razrješen dužnosti u džematu Rijeke. Pored toga, dotična osoba se iskompromitovala u političkim krugovima, jer je isključeni član Stanke za BiH, te je ostvario i neuspijeh kao kanidat za predsjednika Demokratske fronte- Željko Komšić u Brčkom.
Dakle, ovakve ličnosti nemaju ni politički ni moralni legitimitet da institucioanlno djeluju u okviru organa ozbiljne politčke stranke kao što je Stanka demokratske akcije.
Smijenjeni imam Nedim Hamazabegović, te isključeni član Stanke za BiH i bivši kandiat za predsjednika Demokratske fronte, nije član Stanke demokratske akcije i riječ je o lažnom predstavljanju. –dodao je Kadrić.
Predsjednik SDA Brčko distritka BiH nakon izvršnog odbora SDA istakao da će SDA kao ozbiljan politički subjekat nastaviti da djeluje i radi prema Statutu SDA a ne donositi odluke po kafanskim sijelima i mjestu gdje se okupljaju smijenjeni i isključeni političari.