Vijesti
Politika
Ognjen Tadić
Korupcija je ključni problem RS-a
20.09.2014. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Korupcija je ključni problem RS-a
Ognjen Tadić, kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS, rekao je u petak na Trgu Krajine u Banjaluci da je ključni problem RS vezan za korupciju.
"Mi smatramo i imamo analize da bismo samo zaustavljanjem lošeg načina vođenja RS, svake godine imali više stotina miliona KM koji mogu da se usmjere u razvoj", rekao je Tadić.
On je, posjećujući štand ove stranke u centru Banjaluke, rekao da SDS-u treba snažna podrška svih građana RS, odnosno svih milion ljudi koji su za promjene, kako bi proveli ekonomske reforme koje će ljudima vratiti posao i koje će sačuvati porodice i zaustaviti odlazak mladosti iz RS.
"Ovdje, u Banjaluci, i svim drugim gradovima i opštinama u RS, naseljima, selima i svakoj kući i ulici promovišemo tu politiku, jer je to glas nade i glas budućnosti za RS", rekao je Tadić okružen građanima i stranačkim aktivistima.
Predsjednički kandidat Saveza za promjene u petak je naglasio i to da RS ima potencijal da bude bogata zemlja, da bude dobro uređena, demokratska, pravna, ekonomski održiva i socijalno odgovorna i da SDS želi to da napravi.
"To je sljedeća faza u razvoju RS. Sve dosadašnje faze napravila je Srpska demokratska stranka i smatramo da će ovu fazu najbolje odraditi SDS", rekao je Tadić.
Još jednom je ponovio da SDS ima namjeru da donese zakon o ispitivanju porijekla imovine, čija je svrha da svi oni koji su smatrali da neće odgovarati za korupciju u proteklih devet godina, nemaju mira i da znaju da sve ono što su oteli od države i društva moraju da vrate.