Vijesti
Politika
Mehmedović poručuje
Neće Dodik određivati šta će SDA raditi!
23.01.2015. 12:00
Izvor: mojevesti.ba
Neće Dodik određivati šta će SDA raditi!
Državni zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović današnju poruku lidera SNSD-a Milorada Dodika da će zastupnici ove stranke napuštati sjednice ovog doma sve dok predsjedavajući Šefik Džaferović ne bude smijenjen vidi kao očekivan potez onih koji su još uvijek na vlasti, piše novinska agencija Patria.
- Riječ je o dobro smišljenim opstrukcijama i blokadama, kojima se pokušava sadašnji saziv vlasti što duže održati, a nova koalicija pokazati nesposobnom da preuzme odgovornost i obaveze. Dodikovi potezi nisu iznenađenje. Na to što on poručuje da SDA može umjesto Džaferovića predložiti nekog drugog, poručujem mu da neće on govoriti šta će SDA raditi. Te da li će Džaferovića neko zamijeniti. SDA ima svoje stranačke organe, ima svoj Klub zastupnika koji će odličiti šta ćemo mi raditi, ističe Mehmedović.
Dodik je na današnjem pressu u Banja Luci optužio Džaferovića da je znao za zločine nad Srbima u Vozući, te da zbog toga mora otići sa pozicije predsjedavajućeg. Zastupnici SNSD-a, kako je on kazao, svaku sjednicu tražit će da se to uvrsti kao tačka dnevnog reda. Ukoliko tako ne bude napuštat će sjednice sve dok Džaferović ne ode.