Vijesti
Politika
Ne znam otkud sumnje da će koalicija opstati
14.08.2015. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Ne znam otkud sumnje da će koalicija opstati
Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdio je da novodogovorena koalicija na federalnom nivou opstaje.

''Ne znam otkud sumnje da će koalicija opstati ''- izjavio je on novinarima nakom današnjeg razgovora s predsjednikom Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Amerom Jerlagićem.

Kazao je i da će SBiH, kao novopridružena članica dogovorene koalicije, vjerovatno dobiti ministra i određene pozicije u resoru energetike, rudarstva i industrije.

Svaka od stranaka koje ulaze u koaliciju trebalo bi da dobije po jednu ministarsku poziciju, najavio je također Izetbegović.

Dobro bi došlo i da se koaliciji pridruži HDZ 1990, smatra on.

Što se tiče eventualnog pridruživanja Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH), Izetbegović kaže da je o tome s tom strankom razgovarao lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović i da on (Izetbegović) ne zna detalje.

''Svako ko želi podržati reformsku agendu je dobrodošao'' - rekao je predsjednik SDA i napomenuo da on nikakav zahtjev od SBB-a nije dobio.

Napise u medijima da bi nezadovoljnici iz SDA mogli formirati eventualno novu stranku, B-SDA, prokomentirao je riječima: "Ne bih rekao da će doći do avanture koja ne treba ni njima ni SDA".