Vijesti
Politika
Za nas nije prihvatljiva bilo kakva saradnja sa Dodikom
09.10.2015. 12:00
Izvor: Moje VIjesti
Za nas nije prihvatljiva bilo kakva saradnja sa Dodikom
Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" da je tokom nedavnog razgovora s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem rekao da u Savezu za promjene smatraju da nema uslova za promjenu skupštinske većine u Parlamentu BiH.

"Mi smo potpisali Sporazum sa SDA i DF-om i imamo neke rezultate u funkcionisanju izvršne vlasti. Naša saradnja sa DF-om je potpuno korektna u proteklom periodu. DF-ov ministar Matanović radi svoj posao i ima rezultate, tako da mi ne vidimo razlog zašto bismo sada podržali neku prekompoziciju vlasti na nivou BiH. Što se tiče Federacije, to nije naš posao. Prema tome, nemam nikakav uticaj, niti želju da se miješam. To je naš stav. Doduše, mi nismo ni postavljeni pred dilemu hoće li biti promjene ili neće, bio je to razgovor oko mogućih ishoda, a ako me pitate šta predviđam - predviđam da ostaje ovakva parlamentarna većina na nivou BiH", kaže Bosić.

Komentirajući istupe predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji insistira na rekonstrukciji Vijeća ministara i koji ne krije da želi Milorada Dodika, tj. SNSD u Vijeću ministara, Bosić je rekao da je to "u neku ruku i nama problem".

"Za nas nije prihvatljiva bilo kakva saradnja sa Miloradom Dodikom, niti bilo kakvo uvlačenje Dodika u Vijeće ministara. Tu možemo biti ili mi ili on. To je jasna situacija i jasan izbor. Ako neko misli da je bolje da bude SNSD umjesto Saveza za promjene, ako uspije skupiti skupštinsku većinu, to će i biti, ali u ovom trenutku ja ne vidim da je to moguće", kazao je Bosić.