Vijesti
Politika
OHR: BiH mora ujediniti snage i imati u vidu zajedničko dobro
23.12.2015. 12:00
Izvor: Oslobođenje
OHR: BiH mora ujediniti snage i imati u vidu zajedničko dobro
Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) pozdravlja napore koje bosanskohercegovački lideri trenutno ulažu da bi načinili dalje pomake u realizaciji reformske agende, a posebno u provedbi reformi potrebnih za unapređenje procesa evropskih integracija BiH, kazala je u izjavi za Fenu viša savjetnica za vanjske i medijske poslove OHR-a Ljiljana Radetić.
Kako je rekla, OHR se nada da će organi i institucije BiH održati pozitivan zamah koji je postignut u provedbi potrebnih reformi, uključujući reforme u socijalnoj i ekonomskoj sferi, vladavini prava, pravosuđu i javnoj upravi, a u skladu sa zahtjevima građana.

- U 2016. godini OHR želi da bh. vlasti i dalje budu istinski privržene ostvarenju rezultata. Neke reforme će biti teške, ali one će isto tako donijeti i nove prilike za ovu zemlju i njen narod. OHR vjeruje da BiH mora ujediniti snage i imati u vidu zajedničko dobro - istakla je.

Da bi se to dogodilo i da bi napredak bio konkretan, dodala je, uz promjene u političkoj dinamici mora postojati i osjećaj urgentnosti, "tako da BiH i mnogi talentirani i marljivi ljudi koji u njoj žive mogu ostvariti svoj puni potencijal".