Vijesti
Politika
Ćamil Duraković
Ponovo ću se kandidovati za načelnika Srebrenice kao nezavisni kandidat
31.12.2015. 14:00
Izvor: mojportal.ba
Ponovo ću se kandidovati za načelnika Srebrenice kao nezavisni kandidat
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković ocijenio je ovu godinu kao veoma uspješnu za općinu, najavivši da će Srebrenica u narednoj godini biti najveće gradilište u BiH te da se očekuju nova zaposlenja.
''Suficit budžeta ćemo koristiti za ekonomski razvoj i razvoj infrastrukture koju do sada nismo mogli praviti. Ovo je zasluga svih nas zajedno'' - istakao je Duraković.
Govoreći o političkoj situaciji u Srebrenici, kazao je da je dosta urađeno na problemima koji su nedavno bili aktuelni te da je odlučio da podrži većinu koju su građani birali i koja je legitimna.
''Mislim da sam donio odgovornu odluku u interesu svih građana i to će se pokazati u narednom periodu. Želim da se dogovaramo zajedno i dobili smo apsolutnu većinu. Nama je ova godina važna da možemo funkcionisati, da ne blokiramo neke procese što bi bez većine u Skupštini bilo nemoguće ''- istakao je Duraković.
Naglašava da u Srebrenici sada postoji stabilna većina koja može da donosi ozbiljne odluke koje su važne za naredni period.
Duraković je kazao da je ova godina obilježena usvojanjem srednjoročne stratgije razvoja Općine koji je ključni dokument za narednu godinu.
''Tokom mog mandata, kako stoji u Platformi 2020, za četiri godine će biti 400 novih radnih mjesta i mislim da ćemo to ispuniti. Dosad je uposleno oko 250 radnika u realnom sektoru'' - ističe Duraković.
U razgovoru za Fenu općinski načelnik Srebrenice najavio je da će se na narednim izborima ponovo kandidovati kao nezavisni kandidat, dodajući da "probosanske stranke trebaju da imaju jednog kandidata na izborima".
''Ponovo ću dati svoju kandidaturu nezavisnog kandidata. Mislim da sam iza sebe ostavio dosta pozitivnih rezultata u saradnji s međunarodnom zajednicom, lokalnim politikama, državnim i entitetskim institucijama, te regionalnim partnerima. Općinu Srebrenica još dugo treba da vodi osoba bošnjačke nacionalnosti iz više razloga, jer nismo došli do katarze priznavanja genocida'' - poručuje Duraković.