Vijesti
Politika
Novi sastanak delegacija SDA i SBB-a
22.02.2016. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Novi sastanak delegacija SDA i SBB-a
U Sarajevu će danas biti održan novi sastanak užih rukovodstava Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost, potvrđeno je iz SBB-a.

Na sastanku će se razgovarati o izazovima koji se nalaze pred koalicijom nakon što je lider SBB-a Fahrudin Radončić uhapšen pa pušten iz pritvora.

S obzirom da ima zabranu komuniciranja sa svjedocima, Fahrudin Radončić neće moći direktno komunicirati sa prvim čovjekom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Lider SDA je kazao da će sa čelnim čovjekom SBB-a komunicirati preko drugih članova užeg rukovodstva Saveza za bolju budućnost. Izetbegović i Radončić su ranije kazali da je koalicija stabilna.

"Mislim da će koalicija opstati. Ona je u interesu BiH, Bošnjaka koje ove dvije stranke predstavljaju, daleko nadilazi sitne lične interese, ona je brana eventualnim napadima na stabilnost ili teritorijalni integritet BiH", kazao je Izetbegović u intervjuu za N1.

Radončić je nakon izlaska iz pritvora kazao da njegovo hapšenje nije destabiliziralo "snažnu potrebnu bošnjačku koaliciju koja je bila potreba".

O daljnjim koracima koalicije SDA - SBB znat će se više nakon današnjeg sastanka koji je zakazan u 14:00 sati u sjedištu SBB-a u Avaz Twist Toweru.